bir şey aramak isterseniz

6 Mayıs 2011 Cuma

dukan diyeti

daha önce de yazmıştım, 23 aralıktan beri diyetteyim. istediğimi yiyemiyorum, yediğim zaman suçluluk duyuyorumdum. mutsuzum yani!

diyetin ilk 3 ayında bir diyetisyenden yardım aldım, 4.5kg verdim. gayet de güzeldi. ama benim yapım herhalde listedeki öğünlerin yerini değiştirmeye, x in yerine y yi koymaya başladım. mesela haftada bir gün tatlı hakkım vardı, 2 de olur dedim. 1 dilim ekmek 2 kaşık makarna dedi, 3 de olur dedim, bozdum da bozdum yani. 1 ay kadar böyle yalpalayarak gitti bu diyet işi.

bu arada ailede tek diyet yapan da ben değilim. yani etrafımda da olumlu olarak etkilenip gaz alacağım kanlı canlı iki örnek var, teyzem ve kuzenim. listelerini hiç bozmadan 12 şer kilo verdiler. oysa öyle hiç kural delmemek falan bana göre değil.-di :)

dukan diyeti diye bir şey duydum, sevil in ablası sevinç abla dan. "kitabı var onu alıp okumalısın" dedi. aldım, okudum. başlamaya karar verdim. beş haftadır da bu diyeti yapıyorum.

bu protein ağırlıklı bir diyet. dukan dediğimiz zat pierre dukan diye bir diyetisyen arkadaşımız, fransız. fransız, tekrar vurguluyorum. :) diyetin 4 evresi var. ilk dönemde, ki 3-5 gün arasında değişen bir zamanda sadece protein alarak besleniyorsunuz. diyetin temelinde bu var. sınırsız protein alabilirsiniz deniliyor. ama bir kahvaltıda kaç yumurta ya da kaç dilim peynir yenilebilir ki? otomatik olarak "sınırsız" ifadesi burada deliniyor yani. ikinci aşamada ise protein+sebze ile besleniyorsunuz. ama kesinlikle ekmek, yağ ve şeker yok. yani tatlı hakkı falan burada olmuyor, sökmüyor. üçüncü aşamaya henüz ben erişemedim. şu anda haftada 2 gün saf protein diğer 5 gün protein+sebze olarak devam ediyorum. bol ama gerçekten bol su içiyorum. üçüncü aşamaya koruma dönemi denebilir, istediğiniz kiloya indikten sonra verdiğiniz kilo başına 10 gün olmak üzere koruma programını uyguluyorsunuz. kilo sabitlendikten sonra da hayat boyu sadece haftada bir gün saf protein yiyerek normal yaşantımıza devam etmemizi öneriyor sevgili dukan.

rejimin özeti bu, yanlış bulunabilir, uygulanamaz bulunabilir. ama bende şimdilik işe yaradı. 5 hafta 5 kilo. durum şimdilik bu. bir dört kilo daha vermek istiyorum, bakalım devam edebilecek miyim... aslında şimdilik pek alıştım. beni zorlayan tek isteğim dondurma. ama yiyip de kendime ihanet etmek de istemiyorum. sabah tartıda gram gram da olsa az çıktığını görmek daha güzel... bir de hafifliyor işte insan, eski kıyafetler oluyor. menisküsüm için gittiğim doktor bile, ki geçen hafta sol dizimden ötürü tekrar görüştük, kilo vermeniz çok iyi olmuş dedi. zira artık dizlerim dört ay önceye göre 9,5 kg daha az yük taşıyor :)

4 yorum:

  1. Süpersin valla ne diyim.
    Allah bize de nasip kısmet bu işler.
    milhan

    YanıtlaSil
  2. ben de yapıyorum bu diyeti. seyir evresindeyim toplam 27 gün oldu diyete başlayalı, 4.8kg verdim. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. fadiş ben de seyirdeyim. toplamda da 6 hafta oldu ve 5700 gr gitti.

    YanıtlaSil