bir şey aramak isterseniz

22 Şubat 2011 Salı

uzun bir ara

- yazı yazmamış oldum, tam 20 gün olmuş. bir problem yok çok şükür, sadece elim gitmdi bir türlü yazmaya. bu arada neler yaptık, neler oldu:

* ece artık gerçekten "anne" diyor. bana dediğini bilmiyor elbette ama keyfi yerindeyken anneenneenne diye sıralıyor kuzum. bir de biri karşısında sakız çiğnesin ya da belirgin dudak hareketleriyle birşeyler söylesin hemen o küçük dudaklarıyla onu taklit etmeye çalışıyor.

* yedinci ay kontrolünde ece nin yine sadece 300 gr aldığını öğrendik. ama doktorumuz ece nin yapısı gereği bunun böyle olduğunu, kilonun çok da önemli olmadığını, büyüme göstergesinin boy uzaması olduğunu hatırlattı, içimizi rahatlattı.

* birlikte bayağı bir gezdik şu geçen zamanda, gezmelere biraz daha alıştık. tabi nereye gidersek gidelim en geç 21:00 da evdeyiz, yoksa uykusu pek bir kayıyor, gece çok huzursuz olup, sürekli uyanıyor.

* anne sütüne azalarak devam ediyoruz. geceler daha verimli, gündüz iki kere falan alıyor.

* ece kusmayı öğrendi. öğrendi diyorum çünkü eskiden böyle zırt pırt çıkarmazdı. şimdi özellikle katı bir şeyler vermeye çalıştığımda o da öğürmeye çalışıyor.

* bugün ilk defa et yedi ki bu benim için çok önemliydi nedense, kendim sevmiyorum ya belki o yüzdendir. bana sanki ağır gelir gibi gelmişti ama zannedersem çorbanın içinde pek hissetmedi.

* sobelemek ne demek öğrendim, sağolsun blogcu anne elif bana öğretti.

* ben yazmadım ama çok okudum. hem kitap, hem köşe yazıları, hem de blogları okudum. blogcu anne ve slingomom da görüp sobelerini üstüme alındığım bir kaç konu var onlarla ilgili ben de yazmayı planlıyorum.

* diyet meselesinde kendimi bir nekahat evresine aldım :) beş kilodayım. hemen aynı azimle devam edeceğim.

* ücretsiz iznimi bitmesine pek az bir zaman kaldı. bu demektir ki dokuz buçuk aydır evdeyim. henüz hiç sıkılmadım.

* her gün ütü yapıyorum! bunu kendim için yazıyorum. olayı net olarak ortaya koymak için. her evde böyle mi bilmiyorum, her gün makine çalışıyor, dolayısıyla biriktirmek de istemediğimden her gün ütü yapıyorum. daha çok ece nin giysileri. neyse ki ev işlerinden tek sevdiğim ütü. vakit problemi yoksa kafamı dağıtıyor.

özet bu şekilde. artık bu kadar uzun ara vererek yazmamaya çalışacağım, sözüm söz.

3 yorum:

  1. Ece´ye maasallah :)Ne kadar keyifli degil mi? bir cocugun bu büyüme sürecine sahit olmak.
    Ütü konusuna gelince;bizim evde de nerdeyse her gün makina calisiyor tek fark her gün ütü yapilmiyor.Evin bir kösesinde sönmeyi bekleyen bir yanardag,bir camasir sepeti duruyor.Sanki dokunursam yanarim diye hic dokunasim gelmiyor.Bilmem anlatabildim mi ?:)))

    YanıtlaSil
  2. anlatabildin tabi ki, o da oluyor zira :)

    YanıtlaSil
  3. Elif banada sen ögretirmisin şu link verme olayını.

    YanıtlaSil