bir şey aramak isterseniz

17 Eylül 2010 Cuma

parmak şiş kebap çok güzel !

benim tonton kızım parmak emiyorrr!
demek ki neymiş bu iş anne babayla ilgili değilmiş, çünkü ben de babası da parmak emmemişiz. ama ece önce ellerini yumruk yapıp ağzına sokmaya çalıştı ve bir haftadır da o yumruktan ayrılan daha bir ağzına layık baş parmağını keşfetti :)

parmak emmek de emzik gibi cevabı karıştırılan bir konu. internette okuduğum forumlardaki annelerin bazıları neredeyse çocukları parmak emiyor ya da emzik kullanıyor diye utanıyorlar diyebilirim, yani az kalmış özür dileyecekler. zannedersem bunun nedeni yanlış bilgi sahibi olmaları.

bir çocuk mutlaka annesinin memesinden başka bir şey emecek diye bir kural  yok tabi ama bebek olmak zor iş işte :) henüz kısacık hayatında neyi sevse hoop ellerinden almaya kalkmayalım yahu ! anne memesinde durmaya alışmasın, yara olur max. 15 dakika tutalım.
emzik sevdi aman hemen geri alalım, parmak emiyor alllaaaaaahh hemen vazgeçirelim !

oysa çocuk kendini rahatlatmak istermiş sadece meğer. dört yaşından sonra emmesi dişlerine zarar verebilirmiş. emzikteki gibi ön dişler hafifçe öne çıkmış olsa bile bıraktıklarında üst dudaklarının baskısıyla dişler normal halini alırmış. bebekler zaten bir dönem ne bulurlarsa ağızlarına götürürler ya nesnelerden önce ellerini keşfediyorlar işte. durum bu.

ayrıca öyle tatlı görünüyor ki bal kızım şimdilik keyfini bozmak istemiyorum da, öyle değil mi ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder